Obohatili jste dnes někomu život?

Četl jsem nedávno příběh o Sharon Lechter, americké spisovatelce a podnikatelce, která delší dobu spolupracovala s Robertem Kiyosakim, ale vyvíjela i další podnikatelské ekonomické aktivity.

Na jejím příběhu mě zaujalo to, že když byla malá holka, každý večer se jí tatínek ptal: „Sharon, obohatila jsi dnes někomu život?“

A Sharon si to zapamatovala na celý život. Zvykla si každý den si klást otázku: „Sharon, obohatila jsi dnes někomu život?“

Obohatil jsem dnes někomu život?

Myslím, že to může být inspirací pro všechny z nás. Každý den bychom se měli zeptat sami sebe: „Obohatil jsem dnes někomu život?“ nebo „Komu jsem dnes obohatil život?“

Myslím, že takhle se náš život může stát bohatší sám o sobě. Náš život se může stát bohatším tím, že někomu obohatíme život.

Nemusí to být žádná velká věc. Může to být třeba jenom to, že se na někoho usmějeme, že někoho slušně pozdravíme nebo že někomu pomůžeme s malou věcí. Někoho můžeme za něco pochválit. Každý z nás může obohatit někomu dalšímu jeho život.

Obohatit poskytnutím příležitostí

V podnikání se zárukou obohacujeme lidem život tím, že jim dáváme příležitost finančně se zabezpečit a stát se finančně a časově svobodným. Je to proto, že lidem dáváme možnost začít podnikat a napojujeme je na mentorský systém.

To znamená, že lidé se mohou napojit na někoho, kdo už podniká, kdo má zkušenosti a kdo jim může pomoci, jak začít podnikat. Pomůže jim využívat ověřený podnikatelský systém, který je může dovést k finančnímu zabezpečení a finanční svobodě.

Avšak kromě toho samozřejmě člověk v podnikání se zárukou získává i další zkušenosti a dovednosti. Učí se podnikatelskému myšlení. Učí se pozitivně přemýšlet. Učí se plánovat svoji budoucnost a učí se pracovat sám se sebou.

To znamená, že podnikání se zárukou obohacuje člověka nejenom tím, že se finančně zabezpečí, ale člověk osobnostně roste. Pro lidi, kteří podnikání se zárukou s mentorským systémem využívají, je to opravdu obrovské obohacení jejich života.

Doporučení

Bez ohledu na to, co děláme, je dobré se zamyslet nad tím, komu jsme dnes obohatili život. Je někdo bohatší tím, že vůbec žijeme? Zamyslete se nad tím a dělejte něco pro to.

Dělejte něco pro svůj životní styl, dělejte něco pro své finanční zabezpečení a zjednodušte si svůj život nejenom díky lepšímu zdraví.

orlik@orlikovi.cz
MUDr. Jaroslav Orlík je internista a gastroenterolog, který se více než 20 let zabývá analýzou prvků ve vlasech a více než 25 let podniká se zárukou. Pomáhá lidem správně se stravovat, vyrovnávat se se stresem a cíleně brát správné doplňky stravy na základě analýzy prvků ve vlasech. Pomáhá lidem zlepšit jejich zdravotní stav, životní styl a finanční zabezpečení, aby se cítili lépe a měli více radosti ze života.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.